Sosiaalihuollon asiakasasiakirjalain toimeenpanon aluekierros on päättynyt. Aluekierrokselle osallistui lähes 1 700 sosiaalihuollon ammattilaista. Kiitämme kaikkia osallistujia kiertueen onnistumisesta. Aluekierroksen esitykset ja esitysten tallenteet löytyvät tästä linkistä. Aluekierroksella etukäteen esitetyt kysymykset ja vastaukset löytyvät tästä linkistä

KIRJAAMISOSAAMISEN KEHITTÄMINEN

Kirjaamisvalmentajien valmennus:

Sosiaalihuollon työntekijöiden kirjaamisosaamisen vahvistamiseksi käynnistyy syyskuussa 2016 sosiaalihuollon organisaatioiden kirjaamisvalmentajien suomenkielinen valmennus.

Valmennuksen jälkeen kirjaamisvalmentajat pystyvät kouluttamaan oman organisaationsa tai alueensa sosiaalihuollon ammattilaisille määrämuotoista kirjaamista. He järjestävät kirjaamisvalmennukset omissa organisaatioissaan tai yhteistyöalueella yhdessä Kansa-koulu-hankkeen aluekoordinaattorin kanssa.

Kirjaamisvalmentajien valmennus kestää 4 työpäivää ja lähipäivät järjestetään 2 viikon välein.  Valmennustilaisuuksia täydennetään kirjallisilla ennakko- ja välitehtävillä, joiden tekemiseen on suositeltavaa varata 2 työpäivää. Kirjaamisvalmennuksen materiaalit tallennetaan sähköiseen oppimisympäristöön, jossa ne ovat kirjaamisvalmentajien käytettävissä.

Ensimmäisen vaiheen suomenkielisen kirjaamisvalmentajien valmennuksen ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautuneita on tällä hetkellä 468 henkilöä. Aluekoordinaattorit ottavat vielä vastaan yksittäisiä ilmoittautumisia. Kirjaamisvalmentajien valmennuksen toteutusaikataulu syksylle 2016 ja keväälle 2017 on valmistunut. Katso tästä linkistä aikataulu. Kirjaamisvalmentajien valmennuksen alueellisesta toteutuksesta vastaavat aluekoordinaattorit.

Ruotsinkielinen kirjaamisvalmentajien valmennus:

Ruotsinkielinen kirjaamisvalmentajien valmennus käynnistyy syksyllä 2017. Kirjaamisvalmentajien valmennusten suunnittelua varten Kansa-koulu-hanke ja Ab Det finlandssvenska kompetenscentret inom det sociala området – FSKC kartoittavat ruotsinkielisten kirjaamisvalmentajien määrää sähköisellä kyselyllä. Vastaa kyselyyn tästä linkistä 30.06.2016 mennessä. Lisätietoja Torbjörn Stoor 040 717 7367, torbjorn.stoor(at)fskc.fi) ja Hanna Lohijoki (050 4670905, hanna.lohijoki(at)socom.fi).

 TOIMINTA- JA TIETOMÄÄRITYSTEN TOIMEENPANO

Kansa-koulu-hankkeen pilotit:

Toiminta- ja tietomääritysten toimeenpanon pilotit ovat käynnistyneet helmikuussa 2016. Pilotit päättyvät helmikuussa 2017. Tämän jälkeen käynnistyy aluekierros, jossa pilottien tuotoksia esitellään eri sosiaalialan osaamiskeskusalueilla. Pilottiorganisaatiot ovat: Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), Jyväskylä, Turku, Vaasa, Päijät-Hämeen maakunta sekä Oulunkaaren ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymät. Oulunkaaren kuntayhtymässä pilotoidaan koko sosiaalihuollon palvelutehtäväluokituksen käyttöönottoa. Muissa organisaatioissa pilotoidaan kansallisia määrityksiä yhden palvelutehtävän sisällä: iäkkäiden palvelujen kotihoidossa ja omaishoidon tuessa, lapsiperheiden palveluissa ja lastensuojelussa.

Lähes kaikki sosiaalialan osaamiskeskuksiin sijoittuvat aluekoordinaattorit ovat aloittaneet työnsä. Olkaa heihin yhteydessä Kansa-koulu-hanketta ja alueellisia kirjaamisvalmentajien valmennuksia koskevissa asioissa. Varsinais-Suomen aluekoordinaattorina toimii Saija Siivonen (050 3027530, saija.siivonen(at)vasso.fi.

Tiedote löytyy kokonaisuudessaan täältä:  http://www.socom.fi/wp-content/uploads/2016/05/kansa-koulu_tiedote_2_2016_final.pdf