Vasson tykypäivä 2018 on pidetty ja se oli menestys. Todettua tuli, että Vassossa on mukavampi työskennellä, kuin 1800-luvun sahalla ja että nykyisin kulttuuriin ei panosteta enää samalla tavalla, kuin teollisuussukujen loistoaikoina.

Suosittelemme lämpimästi kaikille https://www.ahlstrominruukit.fi ja sieltä opastus Villa Maireaan, sahan historiaan ja yleisesti koko teollisuussuvun historiaan.

Vassonväki

Vasemmalta: Anna Nyrhinen, Eeva Valjakka, Markku Hallikainen, Tapio Häyhtiö, Ville Santalahti, Saija Siivonen, Irina Sarelainen (harjoittelija) ja Kati Lammi. Lisäksi Suomen historiaan orientoitumassa Annan pieni poika.

 

Ruokajärjestys

Ahlströmin turvakodin ruokajärjestys on sosiaalihuollon historiaa. Nykyisin onneksi valtio ja laki takaa asiallisen ruokailun ja ylipäätään turvakodin – vaikkakin edelleen paikoista on pulaa…