PROSOS_logo

Vasson PRO SOS -osahankkeen kehittämistyöryhmät jatkavat sovitusti syksyn mittaan. Ryhmiin ovat tervetulleita PRO SOS –osahankkeen yhteistyökuntien työntekijät (Perusturvakuntayhtymä Akseli (Masku, Mynämäki, Nousiainen), Kaarina, Laitila, Lieto, Loimaa, Naantali, Parainen, Raisio/Rusko, Salo, Turku ja Uusikaupunki).

  1. Rakenteellisen sosiaalityön ja sosiaalisen raportoinnin  työryhmätapaaminen  maanantaina 3.9.2018 klo 12 – 14 Vassossa.
  2. Matalan kynnyksen ja jalkautumisen työryhmätapaaminen tiistaina 4.9.2018 klo 13 – 15 Mahittulassa Raisiossa
  3. Sosiaalisen kuntoutuksen työryhmätapaaminen torstaina 6.9.2018 klo 13 – 15 Yhteisötalo Lounatuulissa, sali Pihlaja, Läntinen Pitkäkatu 33
  4. Palvelutarpeen arvioinnin työryhmätapaaminen perjantaina 7.9.2018 klo 9 -12 Salossa kaupungintalolla. Tässä ilmoittakaa osallistumisesta ja ruokarajoitteesta pertti.kukkonen@salo.fi

Osahanke tuottaa ennen vuoden loppua käsikirjan varsinais-suomalaisen aikuissosiaalityön sisällölliseksi pohjaksi. Lähtökohtana ovat hyvät käytännöt ja hankkeen aikaiset kokeilut. Kirjoitamme sen yhdessä kehittämistyöryhmien osallistujien kanssa. Voit olla mukana käsikirjan laatimisessa syksyn työryhmätapaamisissa. Lähetämme osallistujille ennen syyskuun alkua toistaiseksi kertynyttä materiaalia pohdittavaksi. Nyt voit vaikuttaa! Linkitämme myös osahankkeeseen kytkettyjä AMK ja YAMK -opinnäytetöitä ja graduja syventämään hyvien käytäntöjen kuvauksia.

Vasson osahankkeen loppuseminaarissa perjantaina 30. marraskuuta 2018 klo 8 -16(TuAMK B1032 Beta) niputamme työryhmien tuotokset, opinnäytetyöt sekä TuAMK sosionomikoulutuksen ja yliopiston sosiaalityön oppiaineen näkymät. Ohjelma ja ilmoittautuminen myöhemmin.

PRO SOS -hanke jatkuu mahdollisesti vielä 2019 puolella heinäkuulle saakka. Hankkeen tuotoksien juurruttaminen ja esittely valtakunnan tasoisesti on tuolloin tavoitteena.  Muiden osahankkeiden tuloksia ja mm. kirjoitusvaiheessa oleva palvelutarpeen arvioinnin käsikirja tuodaan Vasson osahankkeen kuntien hyödynnettäviksi jatkokaudella.

Oli  SOTEn  aikataulu ja lopputulos mikä tahansa, niin laajempi kuntarajat häivyttävä työn sisällöllisten käytäntöjen malli on joka tapauksessa tarpeen. PRO SOS -osahankkeen kautta voimme rakentaa ja juurruttaa maakunnan aikuissosiaalityöhön vaikuttavia ja heikoimmassa asemassa olevien elämää tukevia työskentelytapoja.

 

Helteisin terveisin Vassosta,

Markku ja Ville