Blogi

13 01, 2020

Kolme toivetta kirjaamisosaamisen tukemiseen

tammikuu 13th, 2020|Hankkeet, Tiedonhallinta, Yleinen|

Suuri urakka tuli päätökseen, kun määrämuotoista kirjaamista sosiaalihuollossa tukenut Kansa-koulu II -hanke päättyi vuoden 2019 lopussa. Kansa-koulu I ja II -hankkeiden aikana valmennettiin huikea määrä kirjaamisvalmentajia, jotka jatkoivat valmennuksia omissa organisaatioissaan: jo 34 000 ammattilaista on koulutettu määrämuotoiseen kirjaamiseen!

Hankkeen päättyessä Varsinais-Suomen aluekoordinaattorina minulla on kolme toivetta:

1. Jatkakaa valmennusten järjestämistä

Kirjaamisvalmentajat voivat järjestää kirjaamisvalmennuksia myös […]

17 12, 2019

Aikuissosiaalityön hätähuuto

joulukuu 17th, 2019|Yleinen|

Mediatiedote                                                                            Julkaisuvapaa heti

Aikuissosiaalityön hätähuuto

Varsinais-Suomen kuntien sosiaalityöstä viestitään, että aikuissosiaalityön asiakasmäärät ovat koko ajan kasvamassa sosiaalisten ongelmien lisääntyessä.

Laadukkaan sosiaalityön tekeminen ei ole mahdollista nykyisillä resursseilla.

Haastavat ja vaativat asiakkaat ovat kasvava asiakasjoukko. Sosiaalityö kantaa usein viime kädessä vastuun, kun palvelujärjestelmä ei pysty vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin.

www.vasso.fi/sosiaalinenraportointi -sivulta löytyy ensimmäisen maakunnallisen kannanoton materiaaleja.

Maakunnallisina sosiaalisina ilmiöinä tunnistettiin:

Edullisten asuntojen sekä päihdeasumisen […]

16 12, 2019

Vasso kiittää vuodesta 2019!

joulukuu 16th, 2019|Yleinen|

13 12, 2019

Sote-alan ammattilaisten jatkuvan oppimisen tiekartta -työpajat

joulukuu 13th, 2019|Yleinen|

Hyvä sosiaalialan ammattilainen!

Sote-alan ammattilaisten jatkuvan oppimisen tiekartta -hanketta (ESR) koordinoi Savonia ammattikorkeakoulu. Hankkeessa on mukana 15 ammattikorkeakoulua ja Itä-Suomen yliopisto.

Hankkeen tavoitteena on edistää koulutuksen keinoin sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten osaamisen kehittämistä työelämän muutoksissa.

Haluamme kutsua Sinut työpajaan, jossa työstetään sosiaali- ja terveysalan osaamis- ja koulutustarpeista, erityisesti erikoistumis- ja ammatillisten täydennyskoulutusten näkökulmasta.

Työpajoja järjestetään viisi sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueittain. […]

28 10, 2019

Vasson tiedote – tapahtumat, koulutukset ja ajankohtaiset lokakuulta

lokakuu 28th, 2019|Vasso tiedote|

https://mailchi.mp/8794c0dc5995/vasson-tiedote-351509?e=[UNIQID]

Vasson ajankohtaiset kuulumiset, tapahtumat ja koulutukset taas uudessa tiedotteessamme. Lue uusimmat nostot ja muista liittyä ystävälistallemme, jotta saat aina ensimmäisenä uusimma tärpit tietoosi!

17 10, 2019

Gradupraksiksen pilotointi käynnistyy

lokakuu 17th, 2019|Harjoittelu, Sosiaalityön opiskelija|

Vasso aloittaa marraskuussa 2019 puoli vuotta kestävän gradupraksiksen pilotoinnin.

Pilotoinnin tavoitteena on tukea sosiaalialan käytäntötutkimusta Varsinais-Suomessa. Pilotointiin osallistuu neljä sosiaalityön pääaineopiskelija Turun yliopistosta, jotka aloittavat tänä syksynä opinnäytteen laatimisen. Vassossa opiskelijoita tuetaan opinnäytteiden aineistojen hankinnassa. Opiskelijoille järjestetään myös kerran kuukaudessa Vasson tiloissa gradutyöskentelyä tukeva keskusteluryhmä. Lisäksi opiskelijalle nimetään Vasson asiantuntijoista mentori, joka tukee opiskelijaa […]

11 10, 2019

Haettavana erikoistutkijan määräaikainen tehtävä sosiaalityön oppiaineessa ajalle 1.12.2019 – 31.8.2022 (TY)

lokakuu 11th, 2019|Yleinen|

Turun yliopiston sosiaalityön oppiaineessa käynnistyi 1.9. lastensuojelun kysymyksiin kohdentuva kolmevuotinen hanke, jossa on aloittanut työelämäprofessori https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/mediatiedote/kolmen-saation-lahjoituksella-kehitetaan-lastensuojelutyota. Nyt samaan hankkeeseen haetaan erikoistutkijaa, jonka hakuilmoitus on nähtävissä osoitteesta: https://www.utu.fi/fi/yliopisto/tule-meille-toihin/avoimet-tehtavat Tehtävä numero 7986.

9 10, 2019

Valtakunnallinen koulutustarvekysely toimijoille – osaamisen vahvistamisen tarpeet maahanmuuttajien kotouttamiseen liittyvissä kysymyksissä eri puolilla Suomea

lokakuu 9th, 2019|Yleinen|

Kotona Suomessa – hanke kerää tietoa maahanmuuttajia työssään kohtaavilta toimijoilta maahanmuuttajiin ja kotouttamiseen liittyvistä koulutustarpeista.

Kyselyn pääasiallisena kohderyhmänä ovat ammattilaiset jotka toimivat mm. kuntien eri toimialoilla, varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveyspalveluissa, oppilaitoksissa, kouluttajina, hanke- tai projektityössä, kolmannella sektorilla, yksityisellä sektorilla tai elinkeinoelämässä, TE-palveluissa ja muissa viranomaistehtävissä sekä päättäjinä.

Kyselyn tarkoituksena on kartoittaa mitä, miten ja missä koulutuksia tulisi järjestää. Kyselyn […]

26 09, 2019

Tuore väitöskirja kokeiluista osana sosiaalityön kehittämistä – kokeilut onnistuvat myös osana perustyötä

syyskuu 26th, 2019|Julkaisuja, väitöskirjat|

”Kehittämistoiminnassa on viime vuosina peräänkuulutettu pieniä, ketteriä kokeiluja ja vahvaa kokeilukulttuuria. Myös sosiaalityössä kokeilut mahdollistavat ja vahvistavat käytännön työn kehittämistä ja tutkimista. Tulokset kertovat, että sosiaalityön ammattilaiset voivat toteuttaa kokeiluja osana kiireistä perustyötään ja palvelunkäyttäjät voivat myös olla mukana kokeiluissa. Näin voidaan hyödyntää heidän kokemustietoansa ja he voivat vaikuttaa palvelujen kehittämiseen. Kokeilut voivat myös […]

17 09, 2019

Digitalt familjecenter – plattform för förebyggande arbete för omsorg och hälsovård

syyskuu 17th, 2019|Hankkeet|

FSKC (Ab Det finlandssvenska kompetenscentret inom det sociala området) och Oy Vasso Ab (Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus) planerar, kartlägger och utreder möjligheterna för att utveckla innehållet för den digitala familjecenterplattformen så att den tjänar den åboländska svensk- och tvåspråkiga befolkningens behov av service. Målsättningen är att utveckla servicen så att familjerna i Åboland enkelt finner […]