17.10.-28.11.2016 Turun ammattikorkeakoulu, Ruiskatu 8, Turku

 

Askeleet stressinhallintaan -työskentelymenetelmä yhdistelee kognitiivista, voimavarakeskeistä ja hyväksymis- ja omistautumisterapeuttista lähestymistapaa. Kokonaisuuteen kuuluu psykoedukaatiota, monipuolisia toiminnallisia menetelmiä ja kirjallisia harjoitteita, joita voi soveltaa niin ryhmä- kuin yksilötyössä. Malli soveltuu esim. opiskelijoiden ja työikäisten kanssa käytettäväksi.

Askeleet stressinhallintaan muodostuu kuudesta askeleesta. Keskeisiä teemoja ovat stressin tunnistaminen ja hallinta, psyykkinen palautuminen, ajanhallinta, sisäisen puheen rooli stressin syntymisessä ja vahvuuksien tunnistaminen. Malli on alun perin kehitetty ryhmätyöskentelyyn ja koulutuksessa osallistuja saa valmiin paketin seitsemän ryhmäkerran ohjelmaksi. Mallia voi soveltaa omaan käyttöön sopivaksi ja harjoitteet soveltuvat hyvin myös yksilötyöhön.

Koulutus tarjoaa mallin ja materiaalipaketin stressinhallintatyöskentelyyn. Koulutus on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattihenkilöille sekä järjestö- ja vapaaehtoistyössä toimiville.

 

Sisältö ja toteutus

Koulutuksen keskeiset sisältöalueet

 • Askeleet stressinhallintaan -työskentelymallin käyttäminen ryhmä- ja yksilötyössä
 • Tietopaketti ja toiminnallisia menetelmiä seuraavien aiheiden työstämiseen
  • Stressin tunnistaminen ja hallinta
  • Psyykkinen palautuminen
  • Ajanhallinta
  • Ajatusten voima
  • Vahvuuksien tunnistaminen

Koulutus sisältää 4 lähiopetusiltapäivää, ennakkotehtävän ja välitehtäviä lähipäivien välillä. Kunkin tehtävän tekemiseen on hyvä varata aikaa 3-4tuntia.

Lähipäivät

17.10., 31.10., 14.11. ja 28.11.2016 klo13.00-16.00.

 

Kouluttaja

Hanna Kivistö työterveyspsykologi, opettaja. Kouluttaja on toiminut kriisityössä, opetus- ja koulutustehtävissä sekä kuntoutuksessa. Tällä hetkellä Kivistö työskentelee työterveyspsykologina.

Hinta ja ilmoittautuminen

360€ + alv 24% (yhteensä 446,40€) sisältäen kahvin ja materiaalin. Ilmoittaudu mukaan 16.9.2016 mennessä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen http://www.turkuamk.fi/fi/palvelut-ja-taydennyskoulutus/koulutushaku/askeleet-stressinhallintaan-ohjaajan-koulutus/