POTILASASIAMIES

Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, Oy Vasso Ab, tuottaa Härkätien sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä Someron kaupungin potilasasiamiespalvelut.

Potilasasiamies on puolueeton henkilö, joka toimii asiakkaiden edun turvaajana. Potilasasiamiehen tehtävä on neuvoa antava. Potilasasiamies ei ota kantaa potilaan lääketieteellisiin hoitopäätöksiin tai siihen onko potilaan hoidossa tapahtunut vahinko. Potilasasiamiehellä ei ole päätäntävaltaa. Potilasasiamies voi toimia potilaan ja työntekijän välimiehenä ongelmatilanteissa.

Potilasasiamiehen tehtävänä on:

  • neuvoa potilasta potilaslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
  • avustaa potilasta muistutuksen ja kantelun tekemiseen liittyvissä asioissa
  • avustaa potilasta potilasvahinkoon liittyvissä asioissa
  • tiedottaa potilaan oikeuksista
  • toimia potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteutumiseksi

YHTEYSTIEDOT

Potilasasiamiehenä toimii Kati Lammi, OTM

Asiakasyhteydenotot vain puhelimitse  050 559 0765  puhelinaikoina: ma klo 12-14 ja ti-to klo 9-11, pe ei puhelinaikaa. Ei yhteydenottoja tekstiviesti- tai muita pikaviestejä käyttäen.

Postiosoite on Oy Vasso Ab/potilasasiamies, Läntinen Pitkäkatu 21-23 E, 4. krs., 20100 Turku.

Asiamies ei vastaa asiamiehelle etunimi.sukunimi(at)vasso.fi tulleisiin asiakkaan lähettämiin sähköposteihin takaisin suojaamattomassa sähköpostissa tietoturvasyistä. Salassa pidettäviä asiakkaan henkilökohtaisia tietoja ei tule välittää sähköpostilla. Asiointi sähköpostilla asiakkaan kanssa on mahdollista vain asiointilin kautta

Potilasasiamieheen voi ottaa yhteyttä myös Asiointitilin kautta. Asiointitilin kautta voi lähettää viestejä ja asiakirjoja turvallisesti sähköisesti. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori vastaa palvelusta ja huolehtii, että se on tietoturvallinen. Yhteys Asiointitilin ja selaimen välillä on SSL-suojattu, ja Asiointitilillä olevat viestit ja asiakirjat säilytetään salatussa muodossa. Tästä pääsee tutustumaan, rekisteröitymään ja kirjautumaan asiointitilille: https://www.suomi.fi/viestit/viestiketjut.

Tapaamisista sovitaan erikseen. Tapaamiset voidaan järjestää asiakkaan kotikunnassa.